LEAFLETS

‘t Is niet allemaal waar wat in de boekskes staat. Maar met knap design komt het wel héél geloofwaardig over. 

FOLDERTJES

Een leaflet —in het Nederlans: een folder— is een enkel blad dat minstens één keer gevouwen is. ‘t Kan ook drie of vier keer gevouwen worden. Dan noemen we ‘t een drieluikje, respectievelijk vierluikje. Je hebt er al honderd in je handen gehad en wellicht geen enkel volledig gelezen. Spelen met tekst, beeld en typografie om er voor te zorgen dat jouw foldertje wél gelezen wordt, dat is wat lay-outing boeiend maakt.

PREVENT AGRI

Een Vlaams initiatief dat het welzijn van de werknemers in de Groene Sector wil bevorderen. Natuurlijk moet die Groene Sector hen dan wel kennen. Of toch op z’n minst al van hen gehoord hebben.

Enter: The Leaflet.
In een fris drieluikje op gerecycleerd papier worden de verschillende doelgroepen aangesproken en krijgt Prevent Agri ruim voldoende aandacht om haar diensten te etaleren. 

Makkelijk verteerbaar en geheel in lijn met hun logo, bewijst deze folder al meerdere jaren zijn waarde. 

SAINT HUBERT

Typisch Belgische charcuterie van een klein bedrijfje in het gelijknamige dorpje in de Ardennen. Voortreffelijke paté!
Dat weet ook wie op de voedingsbeurs even stopte om te proeven.

Saint Hubert wil laten zien welk vlees ze in de kuip heeft, en opdat je ‘t nog zou weten als je —anderhalve kilo zwaarder— thuis komt van de voedingsbeurs, krijg je dit hippe foldertje mee.

Modern, luchtig en fris, maar toch trouw aan de ambachtelijke kant van het product.

ARDENSE HAM

Dit streekproductje is volgens kenners een ware lekkernij. Ik ga je meteen al vertellen dat ik dat zelf niet zo graag eet. Ardense ham is een gerookte hesp en dat is een smaak waar je een beetje moet voor zijn.

Niettemin mag ons land fier zijn op dit staaltje traditie en ambacht. Iets waarmee we kunnen uitpakken in ‘t buitenland. “Kijk, we hebben méér dan chocolade en bier!”.

De Ardense hesp moet opboksen tegen giganten als de Italiaanse Parmaham of de Spaanse Serranoham. Daar stak ik graag een handje toe met een stijlvolle, strakke folder die ons hespje op een troon zet.